Majú španielske prídavné mená pohlavie?
Majú španielske prídavné mená pohlavie?

Video: Majú španielske prídavné mená pohlavie?

Video: Majú španielske prídavné mená pohlavie?
Video: PRIVLASTŇOVACIE PRÍDAVNÉ MENÁ 2024, Marec
Anonim

V Španielsky , prídavné mená musí súhlasiť s podstatným menom (alebo zámenom), ktoré popisuje v rod a v počte. To znamená, že ak podstatné meno an prídavné meno opisuje je ženský, prídavné meno musí byť ženského rodu, a ak je to isté podstatné meno tiež množné číslo, musí byť prídavné meno bude ženský A tiež množné číslo.

Otázkou tiež je, či majú španielske slovesá pohlavie?

5 odpovedí. Slovesá áno nie mať pohlavie - iba podstatné mená a prídavné mená. Ak muž alebo žena opisujú ženskú vec, ako napríklad „la casa“(dom), prídavné meno musí byť ženské, pretože podstatné meno je ženské, tj: „la casa bonita“. (pekný dom).

je Feliz mužská alebo ženská? 3 odpovede. Prídavné mená ako feliz a triste sú „stredné“a nie je potrebné ich meniť podľa pohlavia. Majú sa dobre také, aké sú.

Aké španielske slová sú teda mužské a ženské?

Pohlavie podstatných mien: I. časť

Mužský Ženské
el jardín univerzidad
záhrada univerzita
el libro la revista
kniha časopis

Ako urobíte prídavné mená ženskými v španielčine?

Komu urobiť an prídavné meno ktoré končí na -e alebo -ista množné číslo , jednoducho pridajte -s. Komu urobiť an prídavné meno ktorá končí na spoluhlásku množné číslo , pridať -es. S niektorými prídavné mená ktoré končia na -dor, -ón alebo -án, pridáte -a k forma the ženská , -es do forma mužský množné číslo , a -ako forma the ženský plurál.

Odporúča: